UA-57254068-1
Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

Juurakko Päämaja asiantuntijana Hyve&Pahe -ravintolan liiketoimintakaupassa

Julkaistu 01.03.2018

Juurakko Päämaja Oy toimi myyjien neuvonantajana ja yrityskauppa-asiantuntijana liiketoimintakaupassa, jossa Joensuulainen kahvila-ravintola Hyve & Pahe myytiin Sulo Ravintolat Oy:n yrittäjille

Sulo Ravintolat Oy:n yrittäjät Mika Hirvonen ja Ari Lehikoinen ovat sopineet ostavansa Pakkopulla Oy:ltä Hyve & Pahe -ravintolan liiketoiminnan 27.2.2018.
Liiketoiminta siirtyy uudelle perustettavalle yhtiölle 3.5.2018 alkaen. Tiloissa alkaa tämän jälkeen remontti ja konseptin uudistus, jonka arvioitu kesto on noin kolme viikkoa. Hyve & Pahe -ravintolan nykyinen henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden perustettavan yhtiön palvelukseen. Lisää tulevan ravintolan toiminnasta tiedotetaan kevään aikana.

Lue lisää »

Juurakko Päämaja järjestäjänä Kolster Oy:n ja Patenttitoimisto Pitkänen Oy:n liiketoimintakaupassa

Julkaistu 03.04.2017

Juurakko Päämaja Oy toimi liiketoimintakaupan asiantuntijana ja järjestelijänä kun Suomen suurin IPR-asiantuntijayritys Kolster Oy Ab osti Patenttitoimisto Pitkänen Oy:n liiketoiminnan 31.3. ja laajentaa toimintaansa Kuopioon. http://www.kolster.fi/ajankohta…/…/kolster-laajenee-kuopioon

Lue lisää »

Juurakko Päämaja Oy mehutehtaan omistajaksi

Julkaistu 15.12.2016
Juurakko Päämaja Oy on tänään ostanut merkittävän osuuden kuopiolaisesta Marjavasu Oy:stä. Marjavasu toimii Delimax-tuotemerkillä erityisesti suurkeittiöiden elintarviketoimittajana. Suurin tuoteryhmä on mehut ja lukuisissa hotelleissa, ravintoloissa ja muissa suurkeittiöympäristöissä onkin Delimax mehuautomaatit joista aamupalalla tai ruokailun yhteydessä lasit täytetään herkullisilla mehuilla. Mm. puolustusvoimat marssii Delimax-mehuilla. Yhtiö hakee voimakasta laajentumista mm. hilloihin ja mahdollisesti myös vähittäiskaupan puolelle uudenlaisilla tuotteistuksilla. www.delimax.fi
Lue lisää »

Pohjan Kruunu Oy:n koko osakekanta Juurakko Päämaja Oy:lle

Julkaistu 01.08.2016

29.7.2016 toteutetun yritysjärjestelyn seurauksena on aikaisemman osakkuusyhtiön Pohjan Kruunu Oy:n koko osakekanta siirtynyt Juurakko Päämaja Oy:n omistukseen. Tj Urmas Tiits jatkaa edelleen yhtiön toimitusjohtajana ja raportoi konsernijohtaja Timo Juurakolle. Omistaja panostaa Pohjan Kruunun kannattavan kasvun edelleen voimistamiseen. Pohjan Kruunu on AAA-luottoluokiteltu kiinteistöjen ulkopuolisiin korjaus- ja saneeraustöihin erikoistunut yritys, joka toimii pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla.

Lue lisää »

Juurakko Päämaja Oy Kasvu Open -voittajayhtiön osakkaaksi

Julkaistu 23.06.2016

Juurakko Päämaja Oy on tehnyt merkittävän bisnesenkelisijoituksen parin vuoden takaisen koko Suomen Kasvu Open -kasvuyrityskilpailun voittajayhtiöön. Spindeco Technologies Oy:llä on huikea globaali kasvupotentiaali mullistavan sähkön- ja signaalinsiirtoa tehostavan keksinnön avulla. Juurakko Päämajalla on reilun neljänneksen osuus osakekannasta ja Timo Juurakko aloittaa työn yhtiön hallituksen jäsenenä sekä liiketoiminnan voimakkaan tuotteistamisen ja kansainvälisen kaupallistamisen mentorina.

Lue lisää »

Timo Juurakko avustajana kahvila-ravintola Salacavala Oy:n yrityskaupassa

Julkaistu 28.02.2016

Vararengasravintolat Oy laajentaa toimintaansa. Yritys hankki omistukseensa kahvila-ravintola Salacavala Oy:n koko osakekannan 26.2.2016 toteutetulla yrityskaupalla. Timo Juurakko toimi myyjien Pirkko Burmanin ja Jari Puruskaisen avustajana yrityksen myyntitoimeksiannon suunnittelussa, kauppaneuvotteluissa ja toteutuksessa. Salacavalalla on erinomainen sijainti Kuopion keskeisimmällä paikalla uudessa toripaviljongissa. www.salacavala.fi

Lue lisää »

Juurakko Päämaja asiantuntijana Alina Hoivatiimin yksiköiden Kuopion Hellähoito Oy:n ja Gerttu Oy:n omistajanvaihdoksessa

Julkaistu 15.12.2015
Lue lisää »

Yritysten omistajanvaihdosten määrä kasvaa voimakkaasti

Julkaistu 24.11.2015

Uusimman valtakunnallinen Omistajanvaihdosbarometrin mukaan Suomessa on 78.000 yrittäjää, jotka ovat 55-74 vuotiaita. Suurin osa heistä on tutkimuksen mukaan ilmaissut halunsa jäädä eläkkeelle viiden vuoden kuluessa. Kysymys kuuluu: mitä näille yrityksille sitten käy?

Lähes joka neljännes eläköityvistä yrittäjistä uskoo, ettei oma yritys kiinnosta lainkaan ostajia vaan toiminta loppuu. Todennäköisimpiä lopettajia ovat yhden henkilön yritykset, joilla kyse on enemmänkin ammatinharjoittamisesta, kuin systemaattisesta yritystoiminnasta. Tämä onkin aivan luonnollista. Mielenkiintoista tässä tutkimuksessa on, että sen mukaan 39 prosenttia yrittäjistä uskoo myyvänsä yrityksen ulkopuoliselle ostajalle. Laskennallisesti tämä tarkoittaisi sitä, että joka tapauksessa omistajanvaihdosten tulisi tuplaantua nykyisestä. Luvassa ei kuitenkaan edelleenkään ole viimeisten kymmenen vuoden aikana ennustettua yrityskauppojen aaltoa. Mistä tämä johtuu?

Kimmo Kivikko kirjoittaa Yrittäjäsanomissa, että muun muassa seuraavat alla mainitut asiat ovat syinä sille, ettei yrityksille löydy uutta omistajaa:

  • yrittäjille on ylimitoitetut toiveet oman yrityksen arvosta
  • yrittäjät eivät myy yrityksiään ammattimaisesti
  • yritykset eivät ole myyntikunnossa

Suomen Yrittäjien tiedotteen 3.11.2015 mukaan omistajanvaihdoshaaste on merkittävämpi kuin oivalletaan. Elinkelpoisten yritysten omistajanvaihdosten onnistuminen on lähivuosina yksi tehokkaimmin vaikuttava tekijä työpaikkojen turvaamisessa. Ideaalitilanteessa kaikkien yritysten pitäisi olla ostajien silmissä houkuttelevia. Yrittäjän oma vastuu yrityksen kunnosta on suurin. Ostajia kiinnostavat hyvät ja potentiaaliset kasvuyritykset. Mikä siis neuvoksi? Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo: ”Nyt pitää keskittyä kehittämään yrityskauppamarkkinoita. Tarvitaan lisää myyntikuntoisia yrityksiä, enemmän yritystoiminnan yrityskaupalla aloittavia henkilöitä ja enemmän yritystoimintaa yrityskaupalla laajentavia yrityksiä”.

Yrittäjä voi edesauttaa omistajanvaihdosprosessia varautumalla yrityskauppaan hyvissä ajoin. Vuosi on usein minimiaika omistajanvaihdosprosessissa. Myyntiaika on sitä nopeampi mitä kiinnostavampi kohde on ja mitä paremmin myyntiprosessi on valmisteltu. Yrityksestä tulee karsia kaikki turhat ydinliiketoiminnan ulkopuoliset rönsyt pois. Lisäksi, yrittäjän on myös hyvä miettiä mitä lisäarvoa ja uuttaa yritys tuo ostajalle. Mitä yrityksen arvoon tulee, niin hinta on kahden tasavertaisen neuvottelukumppanin keskustelun lopputulos. Arvonmäärityksessä pitää tuntea tase ja mitä siellä on.

Lisäksi tulisi huomioida verotuksen omistajanvaihdoksille aiheuttamien haasteiden merkitys. Valtakunnallisen Omistajanvaihdosbarometrin mukaan lähes puolet vastaajista ei pidä esimerkiksi perintö -ja lahjaverotusta ongelmana, mutta toisaalta esimerkiksi yli kymmenen työntekijän yrityksistä puolet koki sen merkittäväksi ongelmaksi. Myös rahoitus koetaan nyt suurempana haasteena kuin aiemmin. ”Omistajavaihdosten edistämiseksi olisi perusteltu keventää veroseuraamuksia silloin, kun yritys myydään toimintaa jatkavalle työntekijälle. Säännöksiä on muutenkin kehitettävä vastaamaan paremmin käytännön tarpeita”, sanoo johtaja Anna Lundén Suomen Yrittäjistä. Sukupolvenvaihdokset rahoitetaan käytännössä usein osingoilla. Siksi Lundénin mukaan on varottava myös osinkoverotuksen kiristyksiä, koska se vaikeuttaisi olennaisesti omistajavaihdosten toteuttamista. ”Yritystoimintaan sitoutuneen varallisuuden siirtyminen nuorempaan ja useimmiten innokkaampaan omistukseen ajoissa loisi uusi työpakkoja ja verotuloja enemmän kuin valtion kassaan nyt verotuksen kautta kertyy varoja”, Lundén jatkaa.

Ikääntyvien yrittäjien lisäksi omistajanvaihdoksia toteutuu yhä enenevässä määrin myös nuorempien ostajien ja myyjien kesken. Tämä ajatuksen taustalla on näkemys, että yrityskaupoista kehittyy entistä tärkeämpi osa pienten yritysten luonnollista strategista kehittämistä ja kasvua. Yrittäjien, yritysten ja toimintaympäristön muutosten johdosta liiketoimintojen omistajanvaihdosten asema kehittämisen työkaluna yrityksen elinkaaren eri vaiheissa näyttää kasvavan, ja niitä tapahtuu yhä useammin myös mikro- ja pienten yritysten keskuudessa. Yrittäjäksi tullaan aikaisempaa useammin ostamalla yritys, oma yrittäjäura päätetään aikaisempaa useammin myymällä yritys, ja liiketoimintoja kehitetään niitä ostamalla ja myymällä yrityksiä tai liiketoimintoja.

Olipa sitten kysymyksessä yrityksen myyminen, ostaminen, arvonmääritys tai myyntikuntoon laittaminen, kaikissa omistajanvaihdostilanteissa kannustamme kääntymään ammattilaisten puoleen kaikille osapuolille parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi ja yritysjärjestelyn onnistuneen toteutuksen varmistamiseksi.

Lue lisää »

Juurakko Päämaja Oy neuvonantajana Envotekin omistajajärjestelyissä

Julkaistu 12.10.2015

Envotek/ Varpaisjärven Maansiirto ja Vesirakennus Oy käytti Timo Juurakkoa neuvonantajana kun yrityksen hallintomalli ja yhtiöjärjestys sekä omistajarakenne osakassopimuksineen uudistettiin syksyllä 2015. Envotek on yksi itäisen Suomen johtavia infrarakentamisyhtiöitä. Tj Ari Huusko tuli kokonaisjärjestelyn yhtenä seurauksena yhtiön osakkaaksi ja näin edistettiin nuoremman polven nousua yrityksen voimakkaaseen vetovastuuseen. www.envotek.fi

Lue lisää »

Juurakko Päämaja on muuttanut uuteen toimistoon

Julkaistu 04.08.2015

Toimiston osoite on Asemakatu 22-24, 4. krs, Kuopio

Lue lisää »